Våra Produkter

Björkenäs Eldost är vår längtan till sommarens grillkvällar, känslan av svenska äkta råvaror från djur som hjälper till att hålla våra landskap öppna och från lantbrukare som ser till att korna mår bra. Det är en hyllning till Svenskt mathantverk och till våra råvaror som bygger på en djurhållning fri från antibiotika och med bra villkor för djur och människor.

Björkenäs Burgare av Eldost®

Våra burgare av Eldost® är lagom stora portionsbitar av härlig Svensk Eldost® tillverkad av mjölk från Slättna gård utanför Eksjö. En burgare av Eldost® behöver inte vara ett vegetariskt alternativ utan gör sig utmärkt med en skiva bacon eller två och då gärna från Visingsögrisen. Men om man vill ha ett vegetariskt alternativ så rekommenderar vi vår eldost med någonting syrligt, t.ex. smörgåsgurka, picklad rödlök eller Björkenäs Inlagda chili. Tillsammans med säså

Björkenäs Blå

Vår blåmögelost strävar efter att vara vacker, täckt med blåmögel utanpå och krämig och mjuk som en brie inuti. Styrkan varierar med åldern och från 7-8 veckor är den ung och frisk med en syrlighet som fram emot 10-12 veckor utvecklats till den krämiga och smakrika osten vi strävar efter. Efter 12-15 veckor utvecklas osten vidare och ökar i intensitet och styrka.

Björkenäs Kimchi

Vår besatthet av Sydkoreansk film i kombination med en passion för smak har hjälpt oss att utveckla vår Svenska Kimchi. Till skillnad från originalet så innehåller vår Kimchi bara svensk vitkål. Vi vill med så få ingredienser som möjligt skapa rena smaker och ändå en lika tydlig känsla av Korea som Chang-dong Lee i filmen Bränd

Björkenäs Sauerkraut

Surkål Sauerkraut eller syrad vitkål. Kärt barn har många namn, men vår kära surkål har bara Två ingredienser – Svensk vitkål och salt. Den naturliga processen som fermenterar vitkålen skapar också en himla massa nyttiga bakterier och goda smaker. Eftersom vi inte pastöriserar och förstör vår Sauerkraut så finns bakterierna kvar och gör nytta i magen. Saurekraut kan variera i Krispighet efter säsong och den bästa Sauerkrauten får man på vinterkål så mellan december och fram till maj-juni.

Smaksatt honung

Att smaksätta honung är