SM Silvermedalj till Björkenäs Blå

Publicerat

På Mathantverks SM i Borås som arrangerades av Eldrimner bedömdes vår mjuka lilla runda blåmögelost Björkenäs blå vara väl utfört mathantverk nära exceptionellt och fick 17 poäng av 20 i juryns bedömning.

Vår ambition med Björkenäs Blå har varit att göra en blåmögelost med ganska kraftig karaktär men som ändå har en mjuk nästan rinnande konsistens. Klurigheten i det hela är att få till en bra mögelspridning då det kan vara svårt att få till luft som behövs för möglet i en allt för mjuk ost. Både vi och SM juryn anser tydligen att vi har lyckats med det dock.

Björkenäs Blå kommer att säljas genom våra vanliga kanaler när vi alldeles snart är igång med rekoringarna i Jönköping, Vetlanda, Eksjö och Nässjö igen. Kanske kommer vi också att kunna leverera till Bikupan och Rudenstams gårdsbutik när vi tillverkat nästa omgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *